Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

Ny bog: Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik

Af Thomas de Laine

Forsiden af bogen

Busselskabet Abildskou kan i oktober 2010 fejre sit 50 års jubilæum. Det sker bl.a. med en reception for forretningsforbindelser mv., men forlaget J-bog markerer også jubilæet med en bog.

Bogen hedder Abildskou - fra nærtrafik til fjerntrafik og fortæller den spændende historie om busselskabet. Abildskou kendes i dag fra fjernbusrute 888 mellem Valby og en række destinationer i Jylland, men dén går kun tilbage til 1980'erne. Før da drev grundlæggeren Jens Erik Abildskou forstadsbusser syd for Århus, som senere opslugtes af Århus Sporveje, hvorefter vognmanden i stedet etablerede en rutebilforretning i Mariager. Den solgtes dog fra, da fjernbuskørslen begyndte. Udover fjernbusruten har Abildskou i nyere tid også kørt kontraktkørsel for det daværende Århus Amt, ligesom man stadig driver en fjernbusrute mellem Århus og Berlin. I dag er det sønnen Jess Abildskou, der er frontfigur.

Historien om Abildskou er skrevet af Jens Birch og Jeppe Steensgaard og udkommer på 104 sider i format A4 og stiv indbinding - altså en flot indpakning. Bogen indeholder mere end 140 illustrationer, hvoraf de 110 er i farver. Prisen hos forlaget er 295 kr., og bogen kan bestilles fra 15. oktober.