Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

Movias kvalitetspriser uddelt

Af Thomas de Laine

Movia har nu uddelt årets priser for høj kvalitet. En entreprenør betegner Movia i dag med det lidt bredere ord "operatør", og førstepladsen er titlen "Årets Operatør", som tildeles den entreprenørgarage, som ligger højest i de passagertilfredsmålinger, som Movia løbende foretager ved årligt at interviewe 20.000 passagerer om, hvordan de oplever kvaliteten.

Årets Operatør for året 2009 blev Nobina i Hillerød, der overtog kørslen på sine linjer i oktober 2008. Anlægget har opnået 879 ud af de 1.000 mulige points, og det er giver et klart forspring i forhold til konkurrenter, oplyser Movia. 2009 har dog været et godt år for kvaliteten, idet de 22 entreprenørgarageanlæg i Hovedstadsområdet for første gang alle har opnået et kvalitetsindeks på over 100 points.

Årets Miljøpris er en nyskabelse, og den går til busselskabet med bedst overblik over sit brændstofforbrug, hvilket er en forudsætning for at kunne nedbringe det. Den første modtager af prisen er City-Trafik, som har udviklet en detaljeret rapportering af forbruget på hvert enkelt linje. Desuden indsætter netop City-Trafik sidst i 2010 tre hybridbusser i driften.

Årets S-buslinje blev linje 600S, som Fjord-bus i Slangerup kører, mens Årets tunge linje blev linje 1A, der køres af City-Trafik i Avedøre.

Kilde: Pressemeddelelse fra Movia 21.05.10