Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2010

Status for trafikselskabernes udbud

Af Thomas de Laine

Myldretid er desværre bagude med nyt om trafikselskabernes seneste udbud. Der er flere nyheder fra FynBus, Midttrafik og Nordjyllands Trafikselskab som kort opridses her. Mere fyldige omtaler følger.

Hos FynBus kom der i slutningen af januar en afgørelse på det omfattende udbud af de fleste regionalruter på øen. Kørslen blev genvundet af Arriva. FynBus har desuden iværksat udbud af kørslen i Assens og Nordfyns kommuner.

I Midttrafik er der inden for kort tid igangsat hele fem udbudsrunder:

Nordjyllands Trafikselskab har afgjort både første og anden del af sit 16. udbud. Første del faldt således ud, at Arriva og City-Trafik også i den kommende kontraktperiode skal deles om Aalborgs bybusser, mens Tylstrup Busser (Netbus) vandt de to nye X-Bus-ruter. Anden del af udbuddet vedrørte regional- og lokalruter. Resultatet indebærer flere udskiftninger af entreprenørerne på den udbudte kørsel. Vinderne blev Hjørring Citybus, Arriva, John Hansens Rute- og Turistbusser, Terndrup Taxa & Turistbusser, Snedsted Turistbusser, Sydthy Rute- og Turistfart, Vesløs Busser, Hørby Rute- og Turistbusser og Hansthom Turistfart, mens tabersiden bl.a. tæller Thykjær og Pan Bus.

Der er ikke nye afgørelser eller igangværende udbud hos Sydtrafik og Movia. En afgørelse på Movias udbud A6 kan dog ventes inden så længe.