Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Ny bog: Triangel - De forenede Automobilfabrikker

Af Thomas de Laine

Forsiden af bogen

Selvom det ikke just vrimler med Triangel-busser på de danske veje, skal man ikke have snuset meget til bus- eller jernbanehistorien for at støde på dette mærke. Det var De Forenede Automobilfabriker i Odense, der stod bag navnet. Produktionen omfattede såvel lastbiler og busser som motorvognsmateriel til jernbanerne. Det skinnebårne materiel har der tidligere været udgivet bøger om, men i en ny bog er historien om lastbils- og busproduktionen samlet.

Historikeren Erland Egefors har begået mere end 400 A4-sider i stiv indbinding om fabrikkens og produktionens historie. Ifølge forlagets omtale indeholder bogen en grundig gennemgang af bilernes udvikling og teknik sat ind i en historisk sammenhæng. Som vanligt for genren er fortællingen tilsat en lang række fotos, hvoraf mange ikke tidligere har været offentliggjort.

Erland Egefors: Triangel. De forenede Automobilfabrikker A/S. Forlaget Motorploven, Hadsten. 416 s. i A4-format i sort/hvid og farver, stift omslag. Udkom i september 2009. - Pris: ca. 398 kr.