Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Solaris kommer til Sydhavsøerne

Af Thomas de Laine

Solaris Urbino 12LE
Denne Solaris Urbino 12 LE blev i dag præsenteret foran Movias hovedkvarter på Toftegårds Plads. Bussen fremstår i bemalingen for trafikselskabet i det franske departement Loiret. Foto: Kim Løvenskjold.

Tre af de Movia-entreprenører, der kører på Lolland, har som landets første busselskaber udenfor Århus afgivet ordrer på Solaris-busser. Dermed vil Solaris i løbet af 2009 have passeret sin bus nummer hundrede på de danske veje.

Det er vognmændende Jørn Juul i Stokkemarke, Skørringe Turistbusser i Maribo og Kruse i Nakskov, der har købt Solaris. Disse busselskaber har genvundet deres kørsel for Movia fra 1. august og skifter i den forbindelse lidt ud i vognparken. De nye busser bliver af typen Solaris Urbino 12 LE, altså laventréudgaven af Solaris' standardbybustype. I dag blev et eksemplar præsenteret på Toftegårds Plads, og hvis den i store træk svarer til de bestilte busser, får disse dørarrangement 1-2-0 i lighed med de Volvo B7RLE-rutebiler, som Arriva indsætter. Solaris'erne leveres med flere forskellige motorer og gearkasser, men alle de bestilte vogne får DAF-motor og ZF-gear.

I øvrigt kan det oplyses, at City-Trafik indsætter Scania OmniLink-busser og VDL Ambassador på de overtagne linjer; at De Blaa Omnibusser har bestilt 21 Volvo B7RLE-busser til sin nye kontrakt, og at Funchs Turisttrafik får leveret 3 stk. B7RLE-rutebiler. Alle Volvo'erne bygges, ligesom Arrivas ordre, på Säffle-fabrikken.

Volvo løb således med størsteparten af leverancerne vedrørende Movias udbud A3 og A4, nemlig 93 busser. Irisbus, der ellers stod til at trænge ind på Sjælland, kommer vi derimod ikke til at se i denne omgang.

Kilder: Oplysninger fra Kim Løvenskjold og Volvo Truck Center Danmark