Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Endnu en københavnsk busgarage lukker

Af Thomas de Laine

Arrivas busanlæg på Vasbygade lukkes ved årsskiftet. Ifølge Arrivas personaleavis Update, skyldes lukningen først og fremmest, at der er konstateret skimmelsvamp på anlægget, hvorfor der i øjeblikket bruges midlertidige barakker. Derudover er anlægget ikke moderne, et lokalplanudkast lægger op til en vej tværs igennem området, og endelig skal der bygges depot for metrocityringen i nærheden, hvilket betyder, at en tredjedel af busholdepladsen ville skulle inddrages, mens nogle varmerør blev fjernet.

Lejemålet i Vasbygade er derfor opsagt. Stedet har fungeret som busanlæg siden september 1997, hvor Combus, det tidligere DSB busser, begyndte at køre HT-kørsel. Anlægget fulgte siden med Combus' kørsel ind i Connex og herfra videre med opkøbet af dette selskab til Arriva. Når Combus i sin tid flyttede ind her, skyldtes det givetvis bl.a. den historiske tilknytning til DSB, som før havde brugt arealet.

Ifølge Myldretids oplysninger sker lukningen med virkning fra søndag 4. januar 2009, hvor linjerne 30, 32, 33, 36, 75E og 76E flytter til et "nyt" busanlæg på Uplandsgade/Ved Amagerbanen på Amager. Dette er faktisk også en tidligere Combus-garage, idet Busområde International har hørt til her. Linje 26 og 185 vil blive flyttet til Ryvang garage, mens linjerne 10, 26 og 350S flyttes til Gladsaxe. Sidstnævnte garage får plads til dette i kraft af afgivelsen af linje 300S og 400S til Concordia Bus i oktober 2008. Den kommende garagering af linje 16E kendes ikke.

Kilde: Arriva Update nr. 9/sep. 08

Tak til Lars Emerslund og Magnus Persson for rettelsen vedr. linje 26!