Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv1999

Orkan giver trafikproblemer

Af Thomas de Laine

Orkanen og stormvejret om aftenen og natten fredag-lørdag d. 3.-4. december medførte som bekendt standsning af bus- og jernbanedriften i store dele af landet. HT indstillede for første gang i trafikselskabets 25-årige historie driften helt kl. ca. 20 fredag aften.

Efter en aften og nat med orkan og stormvejr vågnede danskerne, HT og DSB så op til væltede træer og nedrevne køreledninger m.m., der besværliggjorde driften de steder, hvor den da ikke var helt standset.

S-togstrafikken var i første omgang indstillet på en række strækninger: Først på eftermiddagen var status, at der alene kørte S-tog mellem Køge og Farum og mellem Høje Taastrup og Hovedbanegården. Mellem Holte og Hillerød, mellem Hillerød og Fredensborg (på "Lille Nord") og mellem Frederikssund og Ballerup kørte der busser i stedet for S-togene. På de øvrige S-togsløse steder måtte man klare sig med busserne. Hvor S-togene kørte, var det hvert 20. minut og med standsning på alle stationer.

HT genoptog driften ved femtiden lørdag morgen. Udover forsinkelser var en række buslinier omlagt pga. væltede træer m.m. Så vidt vides var følgende linier omlagt: 9, 29, 35, 36, 190, 192, 327, 335, 341, 357, 550S og 735.

I løbet af eftermiddagen blev driften genoptaget mellem Hovedbanegården og Holte, mellem Ballerup og Klampenborg og mellem Frederikssund og Ballerup, således at kun strækningerne Holte-Hillerød og Solbjerg-Vanløse-Hellerup endnu manglede. Her var driften dog igen normal senest i løbet af søndagen.