Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Ny bog: Billedhæfte om linje 5

Af Thomas de Laine

Forsiden af hæftet

Sporvejshistorisk Selskab har udsendt et nyt hæfte i serien af billedhæfter om københavnske sporvognslinjer. Dette hæfte omhandler linje 5, som hidtil har manglet i rækken af hæfter.

Billedhæfterne bygger på det koncept, at man i billeder følger en sporvognslinjes strækning, mens teksten er en slags udvidet billedtekst, der fortæller noget om linjens historie og de steder, der passeres undervejs.

To serier om sporvognslinjer i København
Foreningen har to udgivelsesrækker om de københavnske sporvognslinjer. Den ene er bogserien, der påbegyndtes i 1968 med bogen om linje 10. Denne serie, hvor det seneste bind udkom for to år siden, dækker nu linjerne 1-11, 14-16 og 19. Bindene om linje 2, 6, 10 og 16 er dog udsolgt. Bogserien er i kvadratisk format og fortæller historien om linjerne, og disse bøger er generelt i meget smuk udformning.

Den anden serie er billedhæfterne, og denne serie er påbegyndt senere. Disse hæfter er noget billigere og er knap så grundige i deres behandling af linjernes historie. Alle hæfterne er i A5-format og trykt i sort/hvid med mange billeder. Hæfterne udfylder til dels hullerne fra de manglende og udsolgte bind i bogserien. Der er udsendt billedhæfter om linjerne 1-6, 8, 10, 13-16 og 18-20. Hæftet om linje 1 er dog udsolgt. Flere hæfter findes i både nyere og ældre udgaver.

Som det ses, mangler linjerne 12 og 17 i begge serier. For linje 12's vedkommende skyldes det, at dette linjenummer aldrig har været benyttet af en sporvognslinje.

Linie 5 : En sporvejslinie i billeder. Sporvejshistorisk Selskab, København 2007. ISBN-87-91109-14-0. - 48 s. med billeder i sort/hvid, pris ca. 98 kr.