Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

FynBus udbyder al kørsel indenfor 2 år

Af Thomas de Laine

Bybus i Odense
En af de nyere bybusser i Odense, nemlig en Volvo B12BLE af √•rgang 2006. Denne bus vil nok fra omkring 2008 fremstå i FynBus' lysegrønne og hvide farver. Foto: Thomas de Laine.

Al kørsel på Fyn, også bybuskørsel, kommer i udbud indenfor 2 år. Bestyrelsen for FynBus, det nye trafikselskab på Fyn, har i august vedtaget en udbudsplan for trafikselskabet, som betyder, at alle de nuværende kontrakter vil blive genudbudt med kontraktbegyndelse i 2008-10 med udløb i 2012-14.

I første omgang bliver den kommunale og den regionale kørsel udbudt separat. Når der i 2012-14 skal ske genudbud, vil der være mulighed for at lave kombinerede udbud af lokal og regional kørsel eller på tværs af kommunerne. Regionalruterne udbydes på en 5-årig kontrakt, mens bybusserne i Odense udbydes på en 6-årig. De øvrige kommunale ruter udbydes på 4-årige kontrakter.

Planen ser således ud:

FynBus har endvidere i juni vedtaget en udbudspolitik. Ifølge denne bruges både offentlige udbud og udbud efter forhandling, så det er ikke utænkeligt, at FynBus vil gå HUR/Movia i bedene og benytte udbud efter forhandling ved nogle af de kommende udbud.

Kilder: Udbudsplan for FynBus, vedtaget af FynBus' bestyrelse 23. august 2007; Udbudspolitik for FynBus, vedtaget af FynBus' bestyrelse 13. juni 2007