Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Servicebuskørsel i København er i udbud

Af Thomas de Laine

Movia er for tiden igang med et udbud af servicebuskørsel med 2-6 servicebusser i Københavns Kommune. Kørslen skal ske på nyoprettede linjer, der er under planlægning. Københavns Kommune planlægger et net af servicebuslinjer, hvoraf de første linjer oprettes i oktober 2007.

De linjer, der indgår i dette udbud, er linje 860 i Valby med udgangspunkt på Valby st. og linje 861 i Vanløse med udgangspunkt i endestationssløjfen på Ålekistevej. Begge linjer får en køretid pr. runde på 55 minutter, og der gennemføres syv ture mandag-fredag hver time fra kl. 9 og fem ture lørdag hver time fra kl. 10.

Kørslen med de to servicebusser svarer til ca. 4.000 servicebusvogntimer pr. år. Movia sikrer sig dog en option på yderligere 4 busser og ca. 8.000 servicebusvogntimer. Disse busser kan kræves ekstra enkeltvis eller samlet - i begge tilfælde med fire måneders varsel. Busser, der ikke er varslet indsat 31. december 2008, kan ikke kræves indsat i kontraktperioden. De ekstra busser skal formentlig bruges til yderligere servicebuslinjer i København.

Kontrakten vil gælde fra 21. oktober 2007 og være 6-årig med udløb i efteråret 2013 - også for senere indsatte busser. Movia kan forlænge kontrakten i op til 2 år.

Udbuddet er udbud efter forhandling, og fristen for indgive tilbud var 20. april 2007. Ifølge rygterne er Arriva blandt byderne.

Kilde: Udbudsmateriale fra Movias 1. udbud af servicebuskørsel, marts 2007