Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Lysegrønne busser over hele Fyn

Af Thomas de Laine

Bybusser og rutebiler på hele Fyn skal være hvide og skrigende lysegrønne. De nuværende flødefarvede rutebiler og bybusserne i de enkelte byers egne farver ventes at skifte farve i takt med, at kørslen udbydes.

I første omgang er trafikselskabets nye logo blevet sat på busserne i weekenden op til 16. april, hvor FynBus iværksatte en kampagne for at gøre opmærksom på sig selv, det nye logo og den nye farve.

Forslag til FynBus nye kontraktbemaling
Foreløbigt forslag til FynBus' kontraktbemaling. Grafik: FynBus.

FynBus er trafikselskabet for den del af Region Syddanmark, der ligger øst for Lillebælt - altså Fyn, Ærø og Langeland. Der eksisterede også noget, der hed FynBus før januar 2007, men det omfattede kun Fyns Amts rutebiler. Nu er også kommunernes ruter, f.eks. bybusserne i Odense, Nyborg, Svendborg og Middelfart, med i trafikselskabet.

Det er FynBus' reklamebureau Nørgård Mikkelsen, der har valgt den lysegrønne farve, som FynBus selv på deres hjemmeside betegner som "hidsiggrøn" eller mere præcist Pantone 375C. Det nøjagtige design på bybusser og rutebiler bliver formentlig ikke helt ens.

Kilder: FYNBUSnyt nr. 3, marts 2007; FynBus.dk 17.04.07