Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Midttrafik-busser bliver blå og gule

Af Thomas de Laine

Midttrafiks designforslag baseret på grå busfarve
Dette designforslag baseret på grå totalbemaling blev ikke valgt. Grafik: Midttrafik.

Blå rutebiler og gule bybusser. Sådan bliver det i hele Midttrafik-området i løbet de kommende år. Dermed forsvinder den megen farvevariation, der ellers har kendetegnet nogle af de områder, der siden årsskiftet dækkes af Midttrafik.

Midttrafiks bestyrelse valgte farverne på sit møde 23. marts på baggrund af et oplæg fra trafikselskabets administration.

Landet over ses et flertal af bybusser i forskellige gule bemalinger. Udover København gælder det f.eks. Aalborg, Randers og Skanderborg, ligesom man bruger sennepsgul i Midttrafiks største by Århus. Der er derimod ingen "standard" for rutebiler og lokalrutebusser, som bare inden for Midttrafiks område findes i 10-15 farvekombinationer.

Midttrafik ønsker en standardiseret bemaling, så det er let at skelne en Midttrafik-bus fra f.eks. en turistbus. Da det skal være let for passagererne at se forskel på en rutebil og en bybus, ønsker trafikselskabet endvidere forskellig bemaling på rutebiler og bybusser. For bybusserne har administrationen anbefalet gul farve, mens der var flere muligheder for rutebilerne. Mødedokumenterne var bl.a. vedlagt eksempler på anvendelse af grå totalbemaling af trafikselskabets rutebiler. Det billigste ville dog være at benytte den blå, som alle de tidligere Århus Amt-rutebiler har. For busser på lokalruter kunne farven afgøres af, om lokalruten primært kører som bybus eller som rutebil.

Resultatet blev gule bybusser og blå rutebiler, men det skal undersøges nærmere, om der skal benyttes en anden blå farve, end den, der blev anvendt på Århus Amts rutebiler. Det fremgår ikke af mødedokumenterne, om den gule farve er melongul ("HT-gul") eller sennepsgul, som på bybusserne i Århus. Man vil nu undersøge, hvad et totalt farveskift i løbet af tre år vil koste.

Kilde: Mødedokumenter fra Midttrafiks bestyrelsesmøde 23.03.07