Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Sidste Ligeud er udkommet

Af Thomas de Laine

HUR kvartalsmagasin Ligeud om trafik og planlægning blev kort før jul udsendt for sidste gang, ledsaget af et "afskedsbrev". Det nye trafikselskab Movia må beslutte, om man vil udgive et nyt blad i stedet.

Ligeud har gennem årene berettet om forskellige problemstillinger, der er relevante for den kollektive trafik - så som trafikplanlægning, miljø, it, arbejdsvilkår, kvalitet og meget andet. Bladets kvalitet har været ret god, ikke mindst set i lyset af, at et abonnement var gratis. Ofte har det selvfølgelig drejet sig om at få HT og senere HURs egne budskaber ud, men det er alligevel lykkedes at holde bladet læseværdigt og bringe forskellige synspunkter til torvs.

Ligeud er udkommet siden 1990, hvor det daværende blad HT-Nyt opdeltes i det lille interne blad HT-Nyt (fra 2003 TrafikNyt), der omdeltes til HT, HUR og entreprenørernes eget personale, og Ligeud, der samtidig fik en ansigtsløftning og begyndte at handle mere om andet end HTs egen andedam.

Den sidste og 65. udgave af bladet handler ikke overraskende om, at HUR nu giver stafetten videre til Movia. Der er tilbageblik på, hvad det egentlig var, man ville med HUR, HTs historie fortalt i meget korte vendinger, et kig tilbage på netop Ligeuds indhold, og selvfølgelig en del om de udfordringer, det nye trafikselskab står over for.

Kilde: Ligeud nr. 4, december 2006