Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Karakteristisk bybus fra Odense bliver bevaret

Af Thomas de Laine

Odense Bytrafik 130 på Nørrebro i København
Odense Bytrafik 130 er et eksempel på en karakterisk og talrig bybustype i Odense. Her ses den på Nørrebro st. i København. Foto: Thomas de Laine, 27. juli 2006.

Busbevarelsesgruppen Danmark kan nu føje en bus til listen over bevarede busser. Denne gang er det Odense Bytrafik vogn 130, som er en Volvo B10M med Aabenraa-karrosseri fra december 1982. Netop denne bustype har været meget talrig og karakteristisk i Odense, men er endeligt udgået af vognparken tidligere i år.

Kun få dage gammel som museumsbus vil OB 130 blive benyttet til en udflugt, som Foreningen Busfronten afholder. Udflugten finder sted i midten af oktober og var planlagt gennemført med en bus fremskaffet fra anden side. Den er imidlertid gået i stykker og bliver ikke klar til udflugten. Heldigvis kunne Busbevarelsesgruppen træde til. Det er i øvrigt første gang, en af Busbevarelsesgruppens busser bliver vist frem for en lidt bredere kreds.

Princippet i Busbevarelsesgruppen er, at hver enkelt bus er ejet af en mindre gruppe personer, der bevarer bussen som et privatøkonomisk sammenskudsgilde. Busbevarelsesgruppen er derfor heller ikke en forening, men et netværk af sådanne smågrupper. Aktuelt er der to grupper: Odense-busgruppen og en Aalborg-busgruppe. Desuden arbejdes der for tiden på at etablere en gruppe om at bevare en ledbus fra Fris i Hornslet.

Kilde: Nyhedsmail fra Busbevarelsesgruppen Danmark, nr. 3, september 2006