Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Tilbudsåbning ved VTs 10. udbud

Af Thomas de Laine

Otte busselskaber har lagt billet ind på kørslen ved VTs 10. udbud, hvor tilbuddene blev åbnet 1. august. Udbuddet omfatter 48 busser og ca. 127.000 årlige køreplantimer fordelt på otte udbudsenheder.

De otte bydende selskaber er Østtrafik, Busserne, Sv. Enevoldsen, Sejerø, Bent Thykjær, Arriva, Veolia, Partner Bus og DitoBus. De udbudte ruter køres i dag af DitoBus, Arriva, Veolia og Sv. Enevoldsen. Det Netbus-ejede Partner Bus forsøger sig altså fortsat uden for Hovedstadsområdet. Tidligere har Partner Bus budt på kørsel for Nordjyllands Trafikselskab. Kørsel i Vestsjælland vil dog være i samme trafikselskab som kørslen i Hornsherred fra januar 2007. Det vides p.t. ikke, hvad firmanavnet Busserne mere præcist dækker over, men Jensens Rute i Ringsted er tilsyneladende involveret, og Jensen har i juni fået godkendt en ansøgning om at måtte overføre VT-kontraktkørslen til Busserne A/S.

Tilbudspriserne ligger i spændet 400-715 kr. pr. time, hvilket naturligvis også skyldes forskelle i udbudsenhederne. Tilbuddene fordeler sig med flest på udbudsenhederne 705-706, rute 27 og bybusserne i Sorø, mens der kun er afgivet ét tilbud på enhed 708, rute 745 på Sejerø. Det er vognmand Enevoldsen, der har budt på ruten på Sejerø, som han i forvejen kører. Partner Bus, Veolia, Arriva og DitoBus har budt på alle enheder undtagen Sejerø, og Østtrafik har budt på næsten lige så mange. Busserne og Bent Thykjær har været lidt mere kræsne og har hver kun budt på tre enheder.

De nye kontrakter træder i kraft 1. januar 2007, og VT vil vælge vinderne i løbet af efteråret.

Kilder: Liste over oplæste tilbud ved VTs 10. udbud, 01.08.06; referat fra VTs bestyrelses møde 16.06.06