Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Århus Sporveje køber Solaris-busser

Af Thomas de Laine

Det ellers ret traditionelle busselskab Århus Sporveje bliver de første i Danmark, der får leveret Solaris-busser. Der er tale om fire Solaris Urbino 18-ledbusser, som skal ankomme til efteråret. Det oplyser Århus Sporveje over for Jef Pallavicini, en af Myldretids gæstefotografer.

Solaris Urbino 18-bus i Polen
Sådanne busser er på vej til gaderne i Århus! Solaris Urbino 18-ledbus hos Solaris i Polen, maj 2003. Foto: Michael de Laine.

I Århus har man længe fastholdt, at alle nye busser fortsat skulle være højgulvsbusser. Forsøg med lavgulvsbusser leveret i 1993 og 2001 faldt ikke heldigt ud, og man har senest sværget til traditionelle højgulvsbusser med lav bagperron. Dette princip fraviges nu, idet de fire Solaris-ledbusser bliver lavgulvsbusser. Busserne får i øvrigt DAF-motorer.

Århus Sporveje er inde i en omstillingsproces, hvor man reelt er ved at klargøre virksomheden til kommende udbud af bybuskørslen i Århus, der i dag ikke er udliciteret. Århus Sporveje blev sidste år opdelt i en trafikselskabsdel og en busselskabsdel, og siden er der rationaliseret på forskellige måder - hvilket har givet anledning til flere arbejdsnedlæggelser blandt chaufførerne. Den noget utraditionelle busanskaffelse skal nok ses i sammenhæng med de nye tider, hvor økonomi betyder mere, end det hidtil har gjort.

Kilde: Jef Pallavicini/Århus Sporveje