Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Bornholmerbussen får konkurrence

Af Thomas de Laine

Det er åbenbart højsæson for opstart af nye fjernbusruter! I hvert fald har Netbus netop etableret en ny busforbindelse mellem København og Bornholm.

Ruten, der hedder 990, åbnede 1. juni mellem København H og Simrishamn i Sverige, hvorfra man kan sejle med BornholmExpress til Allinge på mindre end en time. Fra Allinge er der i øvrigt mulighed for at sejle videre til Christiansø. I København udgår ruten lige ved Hovedbanegården, nemlig i Bernstorffsgade ved Plaza, altså samme sted som Gråhundbus' rute. Der er mindst to daglige afgange, og tre på mange dage i juli. Normalprisen er 220 kr. pr. vej, men der er rabatter til børn, unge, studerende og pensionister. Netbus tilbyder i øvrigt elektroniske billetter, som tilsendes pr. e-mail.

Det er lige knap 25 år siden, Gråhundbus åbnede sin rute 866 mellem København H og Ystad/Rønne. Rutens jubilæum er 16. december. Siden 2000 har DSB kørt InterCity til Ystad/Rønne, og nu får ruten så også konkurrence på bussiden. Der har allerede været lidt slåskamp om pladsen i Bernstorffsgade. Prisen for en almindelig billet er i øvrigt den samme for begge busruter.

Kilde: Information fra Netbus