Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

DSB Døgnet gav historisk passagerrekord

Af Thomas de Laine

26. maj var af DSB blevet udnævnt til DSB Døgnet. På denne dag kunne man rejse rundt med DSBs - og Arrivas - tog i hele landet til særdeles lave priser: Et helt døgns rejse på Sjælland eller Jylland/Fyn kostede 25 kr., mens man kunne køre på begge sider af Storebælt for 50 kr. Skulle man til Bornholm måtte man slippe 100 kr., men så var der også fri bane over hele landet. DSB Døgnet-billetterne var ekskl. pladsbillet og gav ikke ret til kørsel med busser i ankomstbyen mv.

Dagen 26. maj var fredagen mellem Kr. Himmelfartsdag og den sædvanlige weekend. Det er en dag, hvor mange arbejdspladser holder lukket, og traditionelt den dag på året, hvor færrest kører med tog. Denne dag var derfor udvalgt til arrangementet.

Udover de billige billetter var der gratis kaffe og morgenbrød mv. på en række stationer, ligesom der var rundvisninger (mod betaling) på en række af DSBs faciliteter i bl.a. Århus, Helgoland, Kastrup og Centralværkstedet i København.

Da man påregnede mange ekstra passagerer, var der tillyst en række ekstratog, ligesom det kraftigt anbefaledes at købe pladsbillet til rejser over Storebælt, mens det var et krav på strækningen til Bornholm.

Og passageropbuddet skuffede ikke. InterCity-toget fra København H kl. 04.26 var ifølge dagspressen fyldt til randen, og hele dagen stod folk tæt i togene over Storebælt. Samtidig havde store dele af togførerne vist helt opgivet at kontrollere billetter. Der var i hvert fald ikke en eneste, der gad at se på undertegnedes billetter!

Samlet set var det den dag i historien, hvor DSB havde allerflest passagerer. Der var i alt udbudt 48.000 pladsbilletter over Storebælt, hvoraf de 40.223 blev solgt. Herved slog man den gamle rekord fra Storebæltsforbindelsens åbning i 1997. DSB anslår, at 46.000 mennesker kørte med tog over bæltet 26. maj.

Det fremgik allerede flere dage før DSB Døgnet, at DSB selv var nervøse for, at der skulle møde så mange mennesker op, at selv folk med pladsbilletter slet ikke kunne komme ind i togene. Selvom folk bestemt stod tæt mange steder, lader det dog ikke til at have været et gennemgående problem. DSB opfordrede til, at man tog dagen med et smil, hvilket de fleste da også gjorde.

DSB vil nu evaluere DSB Døgnet, og det vil senere vise sig, om DSB Døgnet var en "døgnflue", eller om det vil blive gentaget i f.eks. 2007.

Kilder: Pressemeddelelser fra DSB mv.