Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Partner Bus blev årets HUR-entreprenør

Af Thomas de Laine

Der sker pludselig meget med den lille HUR-entreprenør Partner Bus, der ellers ikke har gjort meget opmærksom på sig selv i tidens løb. I december blev firmaet købt af norske Netbus, og man har budt med ved Nordjyllands Trafikselskabs 11. udbud. Senest er Partner Bus blevet kåret til Årets entreprenør 2005 af HUR.

"Årets entreprenør" er en pris, HUR hvert år uddeler til den entreprenørgarage, der har klaret sig bedst i kvalitetsmålingerne. Disse målinger foretages som led i det incitamentssystem, der er en del af kontrakterne med enteprenørerne, og består i, at medarbejdere fra HUR lader mere end 20.000 buspassagerer svare på spørgsmål om, hvordan de oplever busturen. Partner Bus fik 828 ud af 1000 mulige points og slog dermed akkurat sidste års vinder, der var City-Trafik i Helsinge.

Samtidig med kåringen af Årets entreprenør kåres også årets S-buslinje, der er den bedst kørte S-buslinje, og årets "tunge" linje, der er den bedst kørte linje i det centrale København. Arriva i Kokkedal vandt denne gang S-busprisen for linje 150S, mens Arriva i Ryvang fik prisen for årets tunge linje for driften på linje 4A.

Årets entreprenør modtager 100.000 kr. og et maleri, mens de to andre priser hver udløser 50.000 kr. Disse betalinger er dog kun en mindre del af de samlede bonus- og bodsbetalinger mellem HUR og entreprenørerne. Partner Bus har efterfølgende meddelt, at størsteparten af prisen vil gå til en udvidet sundhedsforsikring til de ansatte. Et fint klap på skulderen til chaufførerne, der har en afgørende rolle at spille i forhold til opnåelsen af god kvalitet. Desuden vil Partner Bus afholde et åbent hus-arrangement til efteråret i forbindelse med leveringen af to nye busser.

Prisen "Årets entreprenør" vindes som regel af en mindre garage, der overvejende kører landruter. De første år modtog De Hvide Busser i Hørsholm således hvert år prisen, men senere er den bl.a. gået til Fjord-bus og City-Trafik i Helsinge. Det er første gang, Partner Bus bliver Årets entreprenør. Priserne som årets tunge linje og årets S-buslinje fungerer som en slags modvægt, idet det er almindeligt kendt, at det er vanskeligere at præstere god kvalitet i tæt bytrafik o.lign.

Kilde: Pressemeddelelse fra HUR 10.05.06; pressemeddelelse fra Partner Bus 09.05.06