Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

To nye busser til Sporvejsmusseet

Af Thomas de Laine

Sporvejsmuseet Skjoldnæsholm, der drives af Sporvejshistorisk Selskab (SHS), har modtaget to nye museumsbusser. I modsætning til flere af museets senere nyerhvervelser, der i bogstavelig fortsand har været mosefund, er der denne gang tale om to forholdsvis nye køretøjer: De er nemlig fra 1988 og 1990.

Bussen fra 1988 er en Volvo B10M med DABs serie 7-karrosseri. Den er leveret til HT som vogn 1856 og repræsenterer dermed en 1980'er-bybus fra København med det karakteristiske orangerøde "Kryger-design" indvendigt. Bussen er samtidig fra den sidste serie af busser, HT anskaffede inden privatiseringen. SHS har overtaget bussen fra City-Trafik, der senest har anvendt den. Hos City-Trafik kørte bussen med nr. 2081, men det er SHS' planer at tilbageføre bussen til 1988-udseendet.

Også Århus Sporveje bliver repræsenteret ved en nyere bus. Det drejer sig om en DAB-Silkeborg serie 12-bybus (type 12-1200B) fra 1990. Bussen er et eksempel på en type, der har kørt i stort tal i Århus, nemlig DABs serie 7 og 12, der først byggedes med Leyland- og senere med DAF-motor. Mens serie 7 er udgået, anvendes serie 12 fortsat i den jyske hovedstad. Hos ÅS havde bussen nr. 272, og bussen er overtaget direkte fra driften.

Som nævnt er der tale om ret nye museumsbusser, men fordelen ved at overtage dem tidligt er, at der derved spares en stor istandsættelse på et senere tidspunkt.

Kilde: Information fra Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm dateret 26.05.05