Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

City-Trafik fik alle priser som Årets Entreprenør for HUR

Af Thomas de Laine

HUR uddeler en gang om året priser til de entreprenørgarager, der har opnået den bedste bedømmelse fra passagererne. Bedømmelserne er indsamlet via spørgeskemaer, der udfyldes af ca. 25.000 passagerer hvert år. Spørgsmålene drejer sig om chaufførens service og kørsel, bussens rengøring og vedligeholdelse mv.

Spørgeskemaerne bruges i det system, HUR anvender til at udbetale kvalitetsbonus til eller indkræve bod fra entreprenørerne. Busselskaberne får nemlig en ekstra betaling, hvis de leverer bedre kvalitet end aftalt, og bliver trukket i betalingen, hvis kvaliteten er dårligere. "Kvalitet" opfattes her som passagerernes vurdering af den udførte kørsel.

Førsteprisen er "Årets Entreprenør", der gives til den entreprenørgarage, der har fået den bedste bedømmelse af passagererne. Derudover gives en pris for den bedst kørte S-buslinje og den bedst kørte "tunge" linje. Priserne, der er på hhv. 100.000 kr., 50.000 kr. og 50.000 kr., ligger udover den ovenfor omtalte bonus og bod.

For første gang gik priserne for 2004 alle til det samme busselskab, nemlig City-Trafik. Denne entreprenørs garageanlæg i Helsinge blev "Årets Entreprenør", mens anlægget i Glostrup fik prisen for årets bedste S-buslinje for driften af linje 500S. Endelig hjemtog anlægget i Avedøre prisen for årets bedste "tunge" linje, der var linje 1A.

City-Trafik har flere gange tidligere fået nogle af priserne. Det er bl.a. andet år i træk, at Helsinge-garagen bliver "Årets Entreprenør". Sidste år opnåede denne garage den højeste "score" nogensinde med 914 ud af 1000 mulige point. Det var i øvrigt første gang en entreprenør fik mere end 900 point. Tallet var da også "kun" 868 i 2004 - men stadig nok til en førsteplads.

Kilde: Pressemeddelelse fra HUR 29.04.04 og 27.05.05