Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

Nye bøger i vinteren

Af Thomas de Laine

Vinteren 2004-05 har budt på et mindre antal nyudgivelser om busser og bytrafik, der kort skal omtales her.

Busserne som flyttede 1990-erne
Lars Ersgaard, Foreningen Busfronten, februar og april 2005

Busserne som flyttede 1990-erne er den naturlige fortsættelse af Busserne som flyttede 1980-erne, der blev udsendt i efteråret 2003 og tidligere er blevet anmeldt her på Myldretid.dk. Efterfølgeren er i to dele, og er udgivet af Foreningen Busfronten i hhv. februar og april 2005. Begge hæfterne er på 44 sider og i farver.

Indholdet er dels en generel indledning om 1990'erne, og dels en gennemgang af de modeller fra hver producent, der har været i trafik i Danmark. Lars Ersgaard trækker her bl.a. på sin viden fra besøg ved talrige busudstillinger.

Hvert hæfte koster 95 kr. og kan bestilles på Busfrontens hjemmeside under "Salgsafdeling".

Busserne fra Herning
Michael Sinding, Forlaget J-Bog, 2004

J. Ørum-Petersens Karrosserifabrik i Herning var engang en stor leverandør af buskarrosserier til danske vognmænd. I dag er det helt slut med dansk busproduktion. Busserne fra Herning - J. Ørum-Petersens Karrosserifabriks busproduktion 1924-1981 er forlaget J-Bogs hidtil største udgivelse på 100 sider i A4-format med mere end 200 illustrationer.

Bogen er struktureret omkring en stor mængde billeder, som der er skrevet fyldige billedtekster til, og derudover er der nogle kortere tekstafsnit om de forskellige modeller mv.

Michael Sinding har tidligere skrevet en del bøger om rutebilselskaber og et tidligere omtalt hæfte udgivet hos J-Bog om busserne fra Carlsens Karrosserifabrik i Humlebæk.

Bogen, der koster 225 kr., kan bestilles hos J-Bog. Det seneste skud på skammen hos dette private forlag er i øvrigt en bog om Bedford-lastbiler med Ole Gold som forfatter.

Sporvejshistorisk Selskab 40 år, 1965 - 2005
Sporvejshistorisk Selskab, februar 2005

I dette forår fyldte Sporvejshistorisk Selskab 40 år. I forbindelse med 25-årsjubilæet i 1990 blev der udgivet en bog om foreningens første 25 år og forhistorien mv. Den er nu blevet suppleret med et 48 siders hæfte med hovedvægten lagt på de seneste 15 år. Hæftet beskriver foreningsaktiviteter som medlemsblad, medlemsmøder, udflugter, salgs- og udgivelsesvirksomhed.

Hæftet er udsendt til alle medlemmer af Sporvejshistorisk Selskab sammen med februar-nummeret af BYtrafik. Ikke-medlemmer kan købe hæftet via www.sporvejsmuseet.dk under Foreningen > Udgivelser. Prisen er 80 kr.

På skinner - i storbyens gader
John Lundgren, Sporvejshistorisk Selskab, 2005

Sporvejshistorisk Selskab har udsendt endnu en bog i sin bogserie. Den nye bog lægger sig i forlængelse af de tidligere udgivelser Min by - Erindringsbilleder - og lidt mere og København - Sporvognenes by med tegninger af John Lundgren. Bogen indeholder 102 tegninger med motiver fra København, Odense og Århus inklusive Frederiksberg Sporveje og NESA.

Prisen på denne ret flotte bog er 285 kr., og den kan ligeledes bestilles på www.sporvejsmuseet.dk.