Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv1999

NT-køreplansændringer 30. maj

Af Thomas de Laine

Den 30. maj 1999 skiftende NT, Nordjyllands Trafikselskab, køreplan. Samtidig effektueredes udbudsresultatet, der offentliggjordes i februar og tidligere er omtalt under Nyheder. Desuden indsattes de første 13,7 m-busser i driften og enkelte linier er blevet åbnet for cykelmedtagning. Udover køreplansjusteringer på en række linier er der sket følgende større ændringer:

Rute 20E og 202: Ruterne sammenlægges under rutenummer 202 til en direkte forbindelse Aabybro-Biersted-Nørhalne-Vadum-Aalborg banegd.-AAU Busterminal-Klarup-Gudumholm. Ruten betjener herefter ikke længere selve rutebilstationen. Mellem Banegården og Gudumholm køres (fortsat) som ekspresbus. I Aalborg omlægges ruten af Vingårdsgade - Algade, for at komme tæt på bybusterminalen. Endvidere åbnes ruten for cykelmedtagning.

Rute 60E: Ruten omlægges i Aalborg pga. problemer med at overholde køreplanen samt for at opfylde kommunens ønske om færre busser gennem Østerågade. Den nye rute bliver Hobrovej - Vesterbro - Vingårdsgade - busterminalen - Prinsensgade - Hobrovej.

Rute 74N: Ruten omlægges via Grindsted.

Rute 71: Ruten udvides til timedrift kl. 6-18. Dette sker pga. udbygning af industrikvarteret i Pandrup.

Rute 98, Langerakkeren: Ny sommerrute mellem Hadsund og Frederikshavn. Ruten køres af Combus a/s, Aalborg, og Linjebus A/S, Hadsund.

Rute 102: Ruten åbnes for cykelmedtagning.

Rute 104: For at skabe bedre forbindelser på tværs i Skørping Kommune opdeles ruten i to: rute 104 og rute 118. Rute 104 kører Aalborg-Støvring-Skørping-Terndrup-Bælum-Solbjerg, og skaber forbindelse fra Solbjerg/Bælum til kommunecentret i Skørping og gymnasiet i Støvring. Rute 118 kører Hobro-Arden-Terndrup. De to ruters køreplaner er tilpasset hinanden, så der bliver omstigning i Terndrup.

Rute 115: Ruten er ny og kører Arden-Astrup-Rostrup-Hadsund. Ruten er primært tilpasset uddannelsesinstitutionerne i Hadsund, og får derfor en morgentur til Hadsund og to eftermiddagsture fra Hadsund. Ruten køres af Arden Taxa, med en 20-25 personers bus. Ud fra en væsentlighedsvurdering af den ikke optaget i NTs regionalkøreplan, hvilket også gælder forskellige andre ruter.

Rute 237: Ruten afkortes fra Frederikshavn til Hadsund og ændrer køreplan på den resterende del. Afkortningen skyldes manglende benyttelse. I skolernes sommerferie kører i stedet en ny sommerrute 98; se denne.

Rute 740: Ruten, der er en lokalrute i Hjørring Kommune, omlægges til at betjene Skallerup Klit i hele sommerperioden.

Kilder: NTs regionalrutekøreplan 30.05.99-27.05.00; NTs hjemmeside [www.nja.dk/nt]; Jens Mogensen (tak!)