Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2003

S-busserne skifter design

Af Thomas de Laine

HUR succesrige S-busser har siden 1990 været let genkendelige med deres blå og hvide "bolsjestriber" i tagkanten. Men det er snart slut. Ved køreplansskiftet den 25. maj begynder udfasningen af S-busmarkeringen i dens nuværende form.

I stedet får S-busserne lyseblå hjørner front/dørside og bagende/vinduesside på samme måde, som A-busserne er røde her. Tilsvarende bliver der linienummer og ruteforløb i tagkanten. Ændringen af designet gennemføres i takt med, at S-buslinierne genudbydes og skifter kontrakt. Således får linie 150S og 500S det nye design fra maj, mens de øvrige linier følger senere.

Hermed markeres A- og S-busserne altså på parallel vis. Denne måde at tilrettelægge busdesignet på minder en del om Nordjyllands Trafikselskabs løsning. I dette trafikselskabs standarddesign er bybusser gule og rutebiler sølvgrå. Almindelige ruter har blå striber, ekspresbusser har grønne striber og servicebusser har røde striber.

Det er fortsat kun HURs S- og A-busser, der markeres specielt, men for tiden er der følgende "produktfarver":

Ingen - almindelige buslinier, f.eks. linie 18, 215 eller 701
Rød - A-busser, f.eks. linie 2A og 5A
Lyseblå - S-busser, f.eks. linie 100S, 150S, 250S og 600S
Mørkegrøn - E- og P-busser (ekspres- og pendulbusser), f.eks. linie 223E eller 590P
Lysegrøn - servicebusser, f.eks. linie 852 og 853
Orange - telebusser, f.eks. linie 820
Grå - natbusser, f.eks. linie 82N eller 95N
Mørkeblå - havnebusser, linie 901 og 902

Farverne bruges også på køreplaner, stoppestedsstandere, trafikkort mv. Tidligere anvendtes farven som baggrundsfarve på destinationsskiltene for S-, E- og P-bussernes vedkommende.