Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2002

Fjernbusrute standser på Kgs. Nytorv

Af Thomas de Laine

Gråhundbus' rute 999, København-Malmö-Lund, der køres i samarbejde med svenske Linjebuss, har siden 18. maj standset på Kgs. Nytorv i København.

Nu er Københavns Kommune jo generelt ikke særlig glade for at få at få fjernbusser inden for bygrænsen, men Gråhundbus' ejer, den driftige vognmand fra Ballerup Jørgen Andersen, har skam heller ikke sat et stoppested op på Kgs. Nytorv. Der er blot tale om at udveksle passagerer, ligesom personbiler gør det. Københavns Kommune er selvsagt ikke glade for denne civile ulydighed, men indtil videre standser linie 999 altså på Kgs. Nytorv.

Fjernbusterminalen København ikke har
Det ekstra stop på Kgs. Nytorv skal imidlertid ses i en større sammenhæng. Københavns Kommune vil ikke tillade den slags stoppesteder og henviser fjernbusruter, også de internationale, til Sjælør st. og en ny fjernbusterminal i Ørestaden. Den nye fjernbusterminal skal erstatte fjernbusstoppestederne ved Hovedbanegården. Ideen har selvfølgelig mødt modstand hos vognmændene.

Selvsamme Jørgen Andersen, Gråhundbus, siger: "Planerne om en terminal så langt fra centrum er komplet absurde. Det svarer til, at togene fra Fyn og Jylland stoppede på Høje Taastrup Station i stedet for Hovedbanegården". Bygge- og Teknikforvaltningen vil lave en midlertidig busterminal på Polititorvet, og denne så busvognmændene gerne gjort permanent.

Bygge- og Teknikborgmester Søren Pind (V) mener dog, at den mentale afstand til Ørestaden vil mindskes, når metroen åbner.

Kilde: Gråhundbus' hjemmeside [http://www.graahundbus.dk/index999.htm]; MetroXpress 18.06.02