Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

Køreplansskift 17. juni

Af Thomas de Laine

DSB og trafikselskaberne skifter køreplan søndag den 17. juni. Køreplanerne har denne gang noget forskellig løbetid fra trafikselskab til trafikselskab. Dette hænger bl.a. sammen med, at det næste køreplansskift for de europæiske jernbaner først ligger 14. december 2002.

HTs nye køreplaner gælder til 25. maj 2002. Da metroen forventes at åbne cirka 1. oktober 2002, kan man nok forvente, at det er begrænset, hvad der bliver af ændringer til maj næste år. Det meste vil givet ske til oktober. Omvendt siger loven, at den sidste del af kørslen for HUR, der endnu ikke har været i udbud, skal være på nye kontrakter senest 1. juli 2002.

HTs køreplan er blevet lidt tykkere, da der igen kommer kort over visse terminaler med. Ændringerne for HT-buslinierne fremgår af "HT-køreplansændringer 17. juni". Den nye køreplan har naturligvis gult omslag, da den afløser en hvid. Visse linier skiftede til sommerkøreplan allerede 27. maj.

DSBs køreplan gælder til 15. juni 2002. DSBs køreplan og udgaven med busser og færger udkommer for sidste gang i år. Fra næste år henvises man til køreplanerne på DSBs hjemmeside og Rejseplanen. De nye køreplaner er i et grønt/hvidt design. Der er endvidere udsendt en særlig informationsavis om køreplansskiftet.

De fleste andre trafikselskaber skifter køreplaner næste gang pr. 23. juni 2002.

Der er ikke de store linieovertagelser som følge af licitationer i år. I HT effektueres 10. udbudsrunde, men da Arriva som bekendt har genvundet alle linierne, skifter ingen linier entreprenør. På Fyn forstætter Arriva i en ny kontraktperiode, der afløser den, Combus påbegyndte i 1995. Combus genvandt nemlig kontrakten sidste år. Her overtager Arriva tre busser fra De Ærøske Kommuners Rutebiler I/S.

Kilder: Jesper Kiby Denborg, HUR; Jens L. Jacobsen, DSB