Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

Gråhundbus genåbner linie 999

Af Thomas de Laine

Den 1. juni åbnede Gråhundbus i Ballerup og Linjebuss AB i Lund linie 999, København-Malmö-Lund. Der er tale om en genoplivning af den gamle rute med samme linienummer, som de selvsamme busselskaber kørte fra 1983 og frem til 1998, hvor forskellige forhold gjorde, at ruten lukkedes.

Ruten kører fra København H, hvor bussen har stoppested i Ingerslevsgade ud for DGI-Byen lige op til Tietgensbro. Fra København køres via Øresundsbroen til Malmö, hvor der holdes ved den centrale trafikterminal Södervärn ved midtbyen. Herfra fortsættes til Lund, hvor der er endestation i bymidten ved Centralstationen. Endvidere standses to andre steder i Lund.

Busselskaberne lægger ud med syv daglige dobbeltture, der køres af ledbusser med 80-100 pladser, men det er et langsigtet mål, at der skal være fast timedrift. Den gamle rute nåede helt op på 120-135.000 årlige passagerer, men det forventes, at disse tal kan overgås som følge af den kortere rejsetid, nu hvor broen kan benyttes.

Billetpriserne er sat lavt og konkurrencedygtigt i forhold til Øresundstogene: En endagsbillet tur-retur København-Malmö koster 80 danske kr., og skal man videre til Lund er prisen 100 kr.

Gråhundbus ejes af vognmand Jørgen Andersen fra Ballerup, og selskabet kører også en anden rute over broen, nemlig rute 866 København H-Ystad med forbindelse til Rønne. Tidligere har Gråhundbus også kørt andre regionalruter samt kontraktkørsel for HT på bybusserne i Ballerup og Hillerød.

Kilder: Pressemeddelelse fra Gråhundbus 27.05.01; Gråhundbus' hjemmeside [http://www.graahundbus.dk/]