Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2016

Ny transportminister: Ole Birk Olesen

Af Thomas de Laine

Ole Birk Olesen

Som læseren nok allerede har erfaret, blev der i dag præsenteret en ny regering bestående af Venstre, Liberal Alliance og Konservative. De to sidstnævnte partier har naturligt nok ved denne lejlighed fået en række ministerposter, og det har ført til udskiftning af transportministeren.

Ny transportminister er således Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance, der fik overdraget ansvaret ved en reception i ministeriet klokken kvart i tre i eftermiddags. Olesen er blevet transport-, bygnings- og boligminister, så Transport- og Bygningsministeriet har fra i dag fået føjet endnu et led til sit navn, så det nu retteligt hedder Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

Ole Birk Olesen er 43 år, uddannet journalist og har bl.a. været reporter på Ekstra-Bladet og Berlingske Tidende, ligesom han var medstifter af og redaktør på den liberale netavis 180Grader fra 2007. Han kom tidligt ind i Liberal Alliance, hvor han ved valget i 2011 blev valgt til Folketinget i Østjyllands Storkreds. Op til udnævnelsen som transportminister har han været formand for Finansudvalget, og han har desuden været finansordfører og boligordfører. Privat bor han i Vanløse med sin kone og to børn, og undertegnede har flere gange set ham i vores lokale Føtex.

Både det nye regeringsgrundlag og tidligere udmeldinger fra Ole Birk Olesen og Liberal Alliance peger i retning af, at der f.eks. skal arbejdes hen mod udbud af DSBs trafik og foretages en liberalisering af taxilovgivningen, mens vejene ser ud til at stå forrest i køen på investeringssiden. Man skal dog næppe forvente, at DSBs trafik har nået at være i udbud inden for de højst 2½ år til næste valg.

Den afgående transportminister Hans Christian Schmidt var blandt dem, der ikke fik en ny ministerpost. "Jeg er heldigvis ikke klar til at aflevere nøglerne, for så havde jeg ikke noget at lave. Jeg havde gang i meget, men sådan er spillet," har han i dag udtalt ifølge DR. Hans Christian Schmidt har nået at være transportminister i to omgange, nemlig fra februar 2010 til Thorning-regeringens overtagelse i 2011 og igen fra Løkke-regeringens overtagelse i juni 2015 og frem til nu - i alt tre år. Han er fortsat den eneste Venstre-mand, der har beklædt posten siden 1970'erne.