Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2000

Nye køreplaner 28. maj

Af Thomas de Laine

Søndag d. 28. maj skifter DSB køreplan vest for Storebælt. Samme dag er der køreplansskift for hovedparten af de jyske trafikselskaber, og samtidig træder resultatet af diverse udbud i kraft. Det er f.eks. tilfældet i Nordjyllands, Århus og Vejle amter.

Øst for Storebælt er køreplansskiftet udskudt til den 2. juli 2000. Det er den dag, hvor DSB og SJ (de svenske statsbaner) tager Øresundsbroen i brug. HT, STS og VT har valgt at følge trop og flytte deres køreplansskift til den 2. juli. Dette blev vedtaget efter køreplansskiftet den 30. maj 1999, så derfor står der - fejlagtigt - 27. maj 2000 som udløbsdato på mange af de nuværende køreplaner.

I HT ændres en række køreplaner dog allerede 28. maj alligevel. Det er dog kun køreplansændringer. Alle ruteændringer finder sted den 2. juli. Udbuddet af tele- og servicebuslinierne effektueres pr. 28. maj; resten venter til 2. juli. S-busserne får ny køreplan fra 25. juni. En række buslinier, der ikke kører i skolesommerferien, kører ikke i perioden fra 16. juni og køreplanperioden ud. Dette gælder for en del ruter og afgange hos flere af trafikselskaberne.

På Bornholm trådte den nye sommerkøreplan i kraft søndag d. 30. april. Det var planlagt til den 2. april, men måtte udskydes.

De nye køreplaner vil gælde til det næste store køreplansskift, der bliver den 16. juni 2001.