Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2012

DSB flytter fra København

Af Thomas de Laine

Bus med DSBs hovedkvarter i baggrunden
En linje 6A-bus med DSBs gamle hovedkvarter i Sølvgade i baggrunden, april 2008. Foto: Thomas de Laine.

Statsbanernes hovedsæde vil fremover ligge i Høje Taastrup. DSB forlader både den historiske gamle kasernebygning i Sølvgade og bygningerne på Kalvebod Brygge. I stedet samles de i alt 1.200 administrative medarbejderne i lejede lokaler på Telegade i Høje Taastrup, ganske kort fra stationen.

Flytteplanerne har rumsteret nogen tid. Bl.a. viste en rapport forrige år, at DSB kunne spare en del ved at skille sig af med ejendommen i Sølvgade. Dette salg forventer DSB nu vil indbringe mindst 280 mio. kr. - mere hvis der indløber højere bud i de kommende måneder. Også bygningerne på Kalvebod Brygge skal enten udlejes eller sælges. Det hele indgår i den spareplan, der skal forbedre DSBs økonomi med 1 mia. kr. frem til 2015.

Beslutningen om at flytte fra København til lejede lokaler i Høje Taastrup sker efter overvejelser om såvel ombygning af de eksisterende bygninger på Kalvebod Brygge som nybyggeri og muligheden for at leje andre steder i København. De sidstnævnte muligheder har imidlertid vist sig dobbelt så dyre som Høje Taastrup-løsningen, ligesom ombygning på Kalvebod Brygge ville tage 3-4 år.

DSB har boet i Sølvgade i 84 år. Bygningerne er en den tidligere Sølvgade Kaserne, som er tegnet af arkitekt Nicolas-Henri Jardin og opført 1765-71 på den tidligere Sankt Anna Kirkegård. Bygningerne rummer ca. 25.000 kvadratmeter. I den oprindelige funktion som infanterikaserne boede der op til 16 soldater i hvert rum - et efter datidens forhold betydeligt fremskridt!

Her til formiddag blev DSBs medarbejdere orienteret om flytningen af administrerende direktør Jesper Lok. Selve ibrugtagningen af det nye hovedsæde skal ske i perioden 15. marts-15. maj 2013. Udover Sølvgade og Kalvebod Brygge flyttes der medarbejdere fra Flintholm station, Bernstorffsgade (Hovedbanegården), Depotvej (S-togsdepotet i Høje Taastrup) og Otto Busses Vej.

Kilde: Epn.dk 24.09.12; B.dk 24.09.12; Kulturarv.dk