Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2011

Hjørring Citybus vinder Frederikshavns bybusser

Af Thomas de Laine

Hjørring Citybus overtager 26. juni bybuskørslen i Frederikshavn fra VendBus. Det blev resultatet af Nordjyllands Trafikselskabs (NT) udbud 17.3, der i dag blev afgjort af trafikselskabets bestyrelse. Dermed er hele 17. udbud afsluttet.

At VendBus ikke fortsætter var ingen overraskelse, eftersom selskabet slet ikke havde afgivet tilbud. VendBus har kørt bybusserne i Frederikshavn siden juni 2006. Ifølge Nordjyllands Trafikselskabs nyhed om afgørelsen på udbuddet havde i alt 5 busselskaber indleveret i alt 7 tilbud. Af den tidligere offentliggjorte liste over tilbud (revideret 18. marts) fremgår dog kun Jørns Busrejser og Dybvad Taxi og Minibus foruden selvfølgelig vinderen Hjørring Citybus.

Frederikshavn bybusser kører med i alt 6 busser og 16.000 årlige køreplantimer. Den nye kontrakt er 8-årig. Prisen er steget 1,5 pct. i forhold til den nuværende betaling, men reelt er der snarere tale om en besparelse, idet en stigning på 5-7 pct. var ventet som følge af bortfald af fordelen ved cross border-leasing.

Kilder: Nyhed på NTs hjemmeside 25.03.11; revideret liste over indkomne tilbud 18.03.11