Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Concordia skifter navn

Af Thomas de Laine

Concordia Bus skifter 1. december navn til Nobina. Det gælder også i de øvrige lande, hvor Concordia kører. Moderselskabet kommer til at hedde Nobina Nordic og i Danmark skulle navnet blive Nobina Danmark. Dog fortsætter fjernbusruterne i Sverige under navnet Swebus Express. Udover navneskiftet indgår designmæssige ændringer med bl.a. en limegrøn farve, som dog ikke vil blive meget synlig på de danske busser, da de kører i trafikselskabernes design.

Nobina kommer af det latinske nobis, der betyder "os", og er altså ikke en sammentrækning af "norsk bus i nabolandet", som en bruger af det svenske busforum Buss-Snack foreslår! Årsagen til navneskiftet skal ifølge samme busforum være, at Concordia skal på børsen og derfor vil af med navneligheden med andre, der bruger ordet "Concordia" i deres navn. Og det er der faktisk mange, der gør. På verdensplan eksisterer der endda flere byer med navnet Concordia. Ved også at fjerne ordet "bus" fra navnet, kan det desuden mere naturligt dække andre områder end blot busdrift.

Navneskiftet har øjensynligt været på vej i et stykke tid. Således blev domænenavnene Nobina.dk og Nobina.fi registreret af Concordia helt tilbage i december 2008.

Kilde: Busstidningen.se 31.10.09; Buss-Snack