Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

De Hvide, City-Trafik og Netbus var årets bedste

Af Thomas de Laine

Movia uddelte først på sommeren de årlige priser til entreprenørerne for bedste leverede kvalitet. Det sker på baggrund af Movias passagertilfredshedsundersøgelser, hvor 20.000 mennesker årligt spørges om, hvordan de oplever deres bustur. "Årets Operatør" er entreprenørgaragen, hvor man kan måle den største passagertilfredshed på linjerne, og derudover er der særpriser for bedste S-buslinje og bedste travle linje i København. Alle tre priser udløser udover æren også en kontant belønning.

De Hvide Busser vandt førsteprisen for sin kørsel i Nordsjælland. Det er langt fra første gang, det sker. Faktisk har De Hvide tidligere vundet prisen adskillige år i træk.

Årets S-buslinje blev linje 500S, og busserne på linjen kan derfor nu bære et klistermærke med teksten "Årets S-Buslinje – valgt af kunderne" til venstre for fordøren. Linjen køres af City-Trafik i Glostrup. Samme garage har to gange tidligere vundet denne pris, sidste gang i 2006. Linje 500S havde i foråret 2009 11.000 daglige passagerer.

Årets travle linje blev linje 5A, der køres af Netbus. Linjens busser har fået lov at smykke sig med klistermærket "årets københavnerlinje – valgt af kunderne". De 50.000 kr., som følger med prisen, kom chaufførerne på linjen til gode i form af en massagestol i Netbus' servicecenter på Stamholmen, så de kan få løsnet lidt op efter at have været på arbejde. Linje 5A har på en almindelig hverdag ca. 65.000 passagerer. Prisen kommer efter det første år, hvor Netbus har kørt linjen. Det var bl.a. Netbus' gode kvalitet på linjerne i Hornsherred, der gjorde, at selskabet vandt linje 5A, så man kan vel nu sige, at Netbus har bevist, at man kunne levere høj kvalitet, også på landets største buslinje.

Kilder: Pressemeddelelser fra Movia 08.07., 16.07.09; pressemeddelelse fra Netbus 28.05.09