Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2009

Myldretid bliver 10 år

Af Thomas de Laine

"de L@ines bussider" i oprindeligt design
"de L@ines bussider" i oprindeligt design, juli 1999.

Den hjemmeside, du kigger på, har nu eksisteret i 10 år. Hvad der begyndte som "de L@ines bussider" en mørk januarnat i 1999 har udviklet sig en del siden. I dag hedder hjemmesiden Myldretid.dk og har 300.000 årlige brugere. Ved et jubilæum er det oplagt at se lidt tilbage.

Den danske busverden så i hvert fald anderledes ud i januar 1999. På det tidspunkt var Bus Danmark, Combus og Linjebus de tre største busselskaber i landet. Ingen af dem findes i dag. Hovedparten af de busser, der kørte rundt på de danske veje, var blevet bygget på de to danske fabrikker i Silkeborg og Aabenraa. Ingen af fabrikkerne findes i dag. København er i dag fyldt med metro, A-busser, dobbeltdækkere, havnebusser og Øresundstog. Ingen af dem fandtes i 1999.

Er 10 år kort eller lang tid? Der er ingen tvivl om, at det er kort tid sammenlignet med hele verdenshistorien. Men på nogle måder er det alligevel lang tid. Det er f.eks. en syvende- eller ottendedel af et gennemsnitligt menneskeliv!

Et tilbageblik over det forgangne tiår - både trafikalt og med hensyn til hjemmesiden - findes på jubilæumssiden myldre10d.dk. Hvordan mon bustransport ser ud i januar 2019?