Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

10 nye Øresundstog på vej

Af Thomas de Laine

Siden togtrafikken over Øresund begyndte i 2000, er det gået støt fremad med passagertallene. Gennemsnitligt er antallet af rejsende over sundet steget med 14,5 pct. hvert år, og i 2008 ventes det samlede antal passagerer at runde de 11 mio.

De mange passagerer betyder selvfølgelig også, at der bliver godt fyldt op i togene. Der har længe været kapacitetsproblemer på en del afgange i myldretiden, og for nylig er der begyndt at køre flere tog over broen i spidstimerne. Nu bliver kapaciteten udvidet ved indkøbet af yderligere 10 Øresundstogsæt.

Nyanskaffelsen skal gøre det muligt at indsætte længere tog på visse afgange, som derved får omkring 200 flere siddepladser (194 almindelige sæder og 39 klapsæder). Der er tale om 10 tog magen til de hidtil leverede, og togene forventes at dukke op i løbet af 2010. Herefter vil der i alt være 90 togsæt af typen i trafik. Togene bygges af Bombardier, og i kontrakten indgår en option på yderligere 30 togsæt. I praksis anskaffes togene af DSB, der langtidsudlejer dem til Trafikstyrelsen, der igen stiller dem til rådighed for DSBFirst - det selskab, der vandt udbuddet af trafikken med Øresundstogene og overtager trafikken fra januar 2009.

Kilde: Pressemeddelelse fra Transportministeret 04.09.08