Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

A-busser tiltrækker passagerer

Af Thomas de Laine

Linje 1A i Hellerup
Linje 1A-bus på Strandvejen i Hellerup. Foto: Thomas de Laine, 21. maj 2008.

Movias seks A-buslinjer har i første halvår af 2008 haft 2,5 pct. flere passagerer end i samme periode sidste år. Det er sket på et tidspunkt, hvor der er oplevet fald i passagertallet på de øvrige buslinjer.

Mere præcist har A-busserne haft 4.539 flere passagerer pr. hverdag end sidste år, mens der samlet set er tabt 6.538 passagerer. Der er således også tale om samlet tilbagegang, nemlig på 3.761 daglige passagerer.

Konklusionen er imidlertid klar nok: "A-busserne imødekommer kundernes ønske om enkelthed, mange afgange og information om den faktiske afgangstid. Med den viden om bussernes popularitet, er det klart, at vi håber at kunne overføre konceptet til andre buslinjer," siger Movias forretningsudviklingschef Per Gellert. Det er dog mindre klart, hvordan denne overførelse af konceptet skal finde sted...

Selve meldingen er der ikke meget nyt ved. I 1990'erne havde HT succes med indførelsen af S-busser. De var - ligesom A-busserne - kendetegnet ved mange afgange, enkel rute, højere komfort, mere information og markedsføring. De standsede dog, modsat A-busserne, kun ved udvalgte stoppesteder. (Det lader til, at standsningsmønsteret er mindre afgørende end f.eks. køreplanen og informationsindsatsen!)

Man må formode, at tallene er renset for linje 5A's forlængelse til Lufthavnen i foråret.

Kilde: Pressemeddelelse fra Movia 05.09.08