Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Lokalbanen mangler stadig lokomotivførere

Af Thomas de Laine

Siden 1. oktober sidste år har Lille Nord, jernbanestrækningen mellem Hillerød og Helsingør, kørt efter en nødkøreplan, hvor togene vender i Snekkersten i stedet for Helsingør. Det skyldes mangel på lokomotivførere. Og det samme er årsagen til, at planerne om 20-minuttersdrift på Frederiksværkbanen må udskydes.

Egentlig skulle Frederiksværkbanen, der kører mellem Hillerød, Frederiksværk og Hundested, nemlig have fået en ny køreplan med 20-minuttersdrift i år, men passagererne må fremdeles klare sig med to tog i timen. Først ved køreplansskiftet 11. januar 2009, ser den nye køreplan ud til at blive til virkelighed. Det fortæller Movias banechef Tommy Frost til Frederiksborg Amts Avis.

Lokomotivførersituationen er nu stabiliseret, men der mangler stadig folk, og der er usikkerhed om, hvor mange der mon søger over til DSBFirst, der fra januar 2009 overtager driften af Kystbanen, Øresundstogene og en del regional trafik i Sverige. Lokalbanen ser dog tegn på, at der nu kommer flere ansøgninger til ledige lokomotivførerstillinger end tidligere. Endnu har man dog ikke løftet sløret for, hvornår Lille Nord vender tilbage til normal køreplan.

Kilde: DR.dk 21.04.08 [http://www.dr.dk/Regioner/Kbh/Nyheder/Hovedstadsomraadet/2008/04/21/065508.htm]