Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Movias 2. udbud af servicebuskørsel igang

Af Thomas de Laine

For nylig afgjordes Movias første udbud af servicebuskørsel til Anchersens Turistbussers fordel. Det drejede sig om to nyoprettede servicebuslinjer i København. Nu er turen kommet til andet udbud, der omfatter en ny servicebuslinje i Ishøj Kommune.

Den nye linje oprettes fra 7. januar 2008 og kommer til at hedde linje 857. Linjen er underopdelt i en grøn, en rød og en blå linje, der hver tager 20-40 minutter at gennemkøre. Linjen vil få 15 daglige afgange fra Ishøj Bycenter, der er alle linjernes udgangspunkt. De to af linjerne betjener Ishøj stationsby nord, syd, øst og vest for stationen, mens den tredje linje betjener Ishøj landsby og Torslunde.

Kørslen omfatter ca. 1.800 årlige køreplantimer og kræver 1 servicebus. Udover kørsel på servicebuslinjen skal der hver morgen køres en dobbelttur på linje 128. Endvidere skal tilbud på kørslen indeholde pris på en option på yderligere 1 servicebus til kørsel i en af nabokommunerne. Movia kan udnytte optionen indtil 31. december 2008 med et varsel på 4 måneder. Den udbudte kontrakt løber frem til vinteren 2011/12 med mulighed for, at Movia kan forlænge kontrakten i op til 2 år.

Udbuddet sker som udbud efter forhandling, og prækvalifikationsfasen er afsluttet. Der er tilbudsfrist mandag 13. august 2007, og udbuddet vil blive afgjort i efteråret.

Kilde: Udbudsbetinger for S2 - Udbud af servicebuskørsel i Ishøj Kommune, Movia, juli 2007