Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Hele Sjælland bliver gul

Af Thomas de Laine

Movia-gul bus i Ballerup
Fremtiden på hele Sjælland: en gul bus med Movia-logo på fronten. Foto: Thomas de Laine, april 2007.

Movias bestyrelse har nu valgt, hvordan busser i kontrakt med trafikselskabet for fremtiden skal bemales. Den melongule farve, der i mere end 20 år har været brugt i Hovedstadsområdet, videreføres og udbredes til hele Movias område. Det vil sige, at også busserne på det øvrige Sjælland, Lolland, Falster og Møn skal være gule.

Bag valget af den gule farve ligger bl.a., at de 1.000 af trafikselskabets 1.500 busser i forvejen har denne farve. Der bliver dog ikke umiddelbart iværksat omlakering af alle de orange og hvide busser på Vestsjælland eller de blå og turkise busser på Sydsjælland. Den gule farve slår nemlig først igennem i takt med genudbud af kørslen. De første gule Movia-busser uden for Hovedstadsområdet dukker altså op i bl.a. Slagelse- og Holbæk-området i forbindelse med Movias 1. udbud, der træder i kraft 1. april 2008.

Den varme gule farve blev udvalgt af HTs kunstneriske rådgiver Lise Honoré i 1984 efter forskellige forsøg, og farven spredte sig senere til mange andre byer landet over - et fænomen, der blandt kritikere også var kendt som "gul feber". I Hovedstadsområdet har alle busserne været melongule siden 1996. Farvens officielle betegnelse er RAL 1028, men den kendes også som "HT-gul" blandt busfolket.

Kilde: Pressemeddelelse fra Movia 05.06.07; Kai W. Mosgaard, 10 år med HT busser, Sporvejshistorisk Selskab 1984