Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2007

Hovedstadens pendlere samles på Trafikken.dk/Hovedstaden

Af Thomas de Laine

Forsiden af Trafikken.dk/Hovedstaden

Pendlere i Hovedstadsområdet behøver nu kun at huske én hjemmesideadresse, når de vil have information om trafiksituationen. Uanset om de kører med bus eller tog, på cykel eller i egen bil - eller kombinerer. På den nye hjemmeside Trafikken.dk/Hovedstaden er der overblik over trafiksituationen for alle transportformerne på samme skærmbillede. Og det bliver opdateret døgnet rundt.

Det er information om trafikken lige nu, der er fremhævet - altså f.eks. køer på vejene eller eventuelle uregelmæssigheder i den kollektive trafik. Cyklisterne, der ellers ikke hidtil har fået så megen opmærksomhed i trafikinformationssammenhænge, er også tilgodeset med information om vejarbejder og farlige kryds i København og på Frederiksberg og tidspunkterne for, hvornår cykellygterne skal være tændt, og hvornår de kan slukkes.

Hjemmesiden er blevet til i Trafikinfo-samarbejdet, der er et samarbejde mellem DSB, DSB S-tog, Trafikselskabet Movia, Ørestadsselskabet (Metroen), Banedanmark, Frederiksberg Kommune, Københavns Kommune, Københavns Politi og Vejdirektoratet. Samarbejdet har tidligere præsenteret nogle af de samme informationer på en anden hjemmeside, som nu er erstattet af en væsentligt forbedret udgave. Samarbejdet ønsker med den nye hjemmeside at motivere den enkelte trafikant til at erstatte bilen med cykel eller kollektiv trafik eller måske en kombination af bil og cykel, tog eller bus.

Trafikinfo-samarbejdets logo

Trafikken.dk/Hovedstaden lanceredes 19. marts og er bl.a. ledsaget af reklamer på metrostationerne. På hjemmesiden og reklamerne ses samarbejdets nye, iøjnefaldende bomærke, der består af fire ringe med hver sin farve, der symboliserer de gule busser, de røde tog, de "grønne" cykler og bilerne, der repræsenteres af den blå farve.

Næste skridt for samarbejdet bliver i øvrigt en service, der kan give information om brugerens egen rejse hele vejen fra A til B for alle transportformer - en slags udvidet Rejseplanen.