Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2005

HURs udbud af servicebuskørsel i Gladsaxe afgjort

Af Thomas de Laine

Den 1. september opretter HUR i samarbejde med Gladsaxe Kommune to nye servicebuslinjer, linje 845 og 846, i Gladsaxe Kommune.

HUR har gennemført et udbud af linjerne efter den sædvanlige fremgangsmåde. Der indkom i alt 24 tilbud, og vinderen blev Arriva Skandinavien. Arriva skal drive linjerne med 2 brugte DAB-servicebusser fra 1998, der renoveres med bl.a. nyt gulv og nye sæder.

Andre tilbud var med Optare Solo-servicebusser, som de, der tidligere på året er blevet indsat flere andre steder i HUR-området. Optare-modellen har været udsat for en vis kritik i både Helsingør og Gladsaxe, og valget af DAB-servicebusserne, der ikke længere produceres, skal nok bl.a. ses i dette lys.

Kontrakten er 3-årig med mulighed for forlængelse i op til 2 år, og kørslen omfatter 2 busser og ca. 4.000 årlige køreplantimer med mulighed for tilkøb af yderligere 1 bus.

Der var også mulighed for at byde på en 4-årig kontraktperiode og 3 forskellige modeller for kørslen. Gladsaxe Kommune valgte den ønskede model og kontraktlængde på et møde 16. marts, hvor også linjeføring og kørselsomfang fastlagdes.

Slutteligt skal det bemærkes, at linjenumrene 845 og 846 i 1994 anvendtes på servicebuslinjerne i Hillerød, der blev nedlagt efter 11 måneders drift.

Kilder: Busfronten nr. 184/marts 2005 og 185/maj 2005; dokumentetn "Udbud af servicebuskørsel i Gladsaxe kommune" fra HURs trafikudvalgs møde 5. april 2005