Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2004

HUR får ny administrerende direktør

Af Thomas de Laine

Fredag d. 20. august blev det meddelt, at HURs administrerende direktør Claes Nilas er blevet ansat som departementchef i det nye familieministerium. Claes Nilas har været adm.dir. i Hovedstadens Udviklingsråd, HUR, siden etableringen den 1. juli 2000. Han har således stået for transformationen fra HT til HUR.

Udover HTs tidligere opgaver, skulle HUR beskæftige sig med bl.a. regionplanlægning og erhvervsudvikling, og HUR er derfor også blevet præsenteret bredere end en trafikorganisation. Det ændrer dog ikke på, at størstedelen af budgettet fortsat drejer sig om de gamle HT-opgaver, nemlig trafikken.

Det nuværende HUR vil fra 1. januar 2007 blive erstattet af en anden organisation på trafikområdet, og dette trafikselskab skal dække hele Sjælland, Lolland-Falster og Møn. De andre opgaver flyttes til andre niveauer i den nye kommunale struktur.

I årene op til dannelsen af HUR, var Johannes Sloth admistrerende direktør i HT. Da man ikke fandt det hensigtsmæssigt at slå stillingen som administrerende direktør for HUR op kun to år før, HUR alligevel bliver nedlagt i forbindelse med strukturreformen, er Johannes Sloth blevet konstitueret som ny administrerende direktør for HUR. Den forhenværende HT-direktør har siden omdannelsen til HUR været trafikdirektør.