Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2002

Thinggaard sælger ud

Af Thomas de Laine

Den 18. november overtog Abildskou i Århus ekspresbusrute 881 mellem Aalborg og København fra Thinggaard i Aalborg. Den 6. januar kommer der en ny køreplan, hvor ruten bl.a. får nyt stoppested i Århus, og derved bliver Abildskou det første selskab med en fjernbustilladelse efter den nye lov. Allerede nu er priserne sat ned, så de svarer til Abildskous "egne", skriver Danske Busvognmænd. Prisændringerne blev så vidt vides gennemført fra 2. december.

Det er dog ikke kun rute 881, der er solgt ud. Rejsebureauet Thinggard Rejser er solgt til Øster Lindet Rejser på Frederiksberg. Thinggaard Rejsers hovedkontor i Aalborg med 15 ansatte opretholdes, og begge selskaber fortsætter med hver deres profil. Der bliver fælles salgskontor på Frederiksberg.

Øster Lindet Rejsers omsætning vokser til det dobbelte i kraft af købet, og selskabet er blevet at af Danmarks største busrejsebureauer. Øster Lindet Rejser har selv 28 år på bagen. Thinggaard Rejser har lavet rejser i 30 år, og de to selskaber har i flere år samarbejdet internt.

Årsagen til frasalgene er i øvrigt Myldretid ukendt.

Kilde: Danske Busvognmænd nr. 12/dec. 02; Ritzau 12.11.02; Abildskous hjemmeside [http://www.abildskou.dk/, 23.12.02]