Myldretid.dk (til forsiden)  
  Forside   Nyheder   Baggrund & historie   Billeder   Garagefakta   Busbasen   Vognlister
  Opdateringer   Om Myldretid.dk   Kontakt

  Du er her: Forside > Nyheder > Nyhedsarkiv > Denne nyhed

Lille kvalitetschok i NT

Af Thomas de Laine

Både trafikselskab og entreprenører var overraskede over NTs kvalitetsmålinger for køreplanåret 1999/2000. "På mødet udtrykte flere entreprenører forundring over, at det har været så svært at få bonus. De havde troet, at den nærmest kom af sig selv," skriver NT i novembernummeret af deres blad På Vej.

I oktober uddelte Nordjyllands Trafikselskab, NT, bøder og udbetale bonus for køreplanåret 1999/2000. Al kørsel på A-kontrakter ud over Aalborgs bybusser var delt op i 35 ruter eller grupper af ruter. Ud af de 35 grupper blev der givet bonus for de 11, mens der blev udskrevet bøder for 27. For fire grupper blev der givet både bøder og bonus.

Hørby Rute- og Turistbusser I/S havde højest kvalitet i perioden, der helt præcist omfattede 1. december 1999-27. maj 2000. Det fik selskabet en bonuscheck på 25.000 kr. for sammen med en kvalitetsbonus på 67.000 kr. I alt har otte entreprenører fået tilsammen 1,1 mill. kr. i bonus. Blandt disse er Combus, Nordtrafik og Thinggaards, der også har fået bøder. For Combus' vedkommende er boden ca. 12.500 kr. større end bonussen. Et andet stort busselskab, Connex Transport, fik en bod på 14.000 kr. og er dermed den entreprenør, der netto må aflevere flest penge. Det er også den eneste entreprenør, der slet ikke har fået bonus. Alle øvrige entreprenører har netto fået overskud i kvalitetsbonusopgørelsen.

"Der er alt for mange fejl ved rettidig kørsel til perron, ligesom der er for mange fejl ved overholdelse af køreplanen. Fejlene kan ikke henføres til uundgåelige forsinkelser, for hvis entreprenørerne har en god begrundelse for forsinkelserne, tælles de ikke med. Fejlene skyldes i langt højere grad uvaner, som vi er overbeviste om, at entreprenørerne nu vil se nærmere på," siger trafikchef Hans Fink.

Som nævnt var også NT overrasket over resultatet, da man gjorde det op den 19. oktober. Hans Fink siger: "Da vi udarbejdede bonusmodellen i samarbejde med entreprenørerne, forventede vi, at væsentligt flere ruter ville opnå bonus. Vi havde heller ikke regnet med, at der ville blive så mange bøder. Det overraskende resultat bevirker, at beløbene til de bonusberettigede er blevet meget større end forventet (indkrævet bod lægges oveni i det samlede bonusbeløb, red.). Og derfor vil resultatet utvivlsomt medføre, at entreprenørerne begynder at fokusere kraftigt på de områder, der er årsag til, at de ikke fik bonus, og at de eventuelt skal betale bod."

På landsplan er det HT, der går foran i kvalitetsarbejdet. NT er godt med, mens man i andre trafikselskaber slet ikke har sådanne kvalitetssystemer. Myldretid.dk har en artikel om kvalitetsarbejdet på vej.

Kilde: NT-magasinet På Vej, nr. 4/november 2000

Se også:

De Hvide Busser stadig HTs bedste (18. nov. 00)
 
 
Printervenlig version

Nyhedsoversigten
Nyhedsarkivet

 Opdateret sidst:
28. december 2000

Printervenlig version

 Seneste nyheder
Ny bog: DSB rutebiler - fra Statsbanerne til Combus (19. jul. 17)

Movia 16. udbud i gang (17. jul. 17)

Måske elektriske ledbusser på linje 2A (12. jun. 17)

Danmarks Busmuseum har overtaget Busbevarelsesgruppens samling (22. maj 17)

Nye ejere bag Umove (31. mar. 17)

Movias 15. udbud afgjort (13. mar. 17)

Myldretid 18 år (25. jan. 17)

A-busserne får frit flow - og siger farvel til laventré (23. dec. 16)

"Boganmeldelse": S-togskøreplanen fra 30. januar 2017 (29. nov. 16)

Ny transportminister: Ole Birk Olesen (28. nov. 16)

Direktørskifte på Jernbanemuseet (1. nov. 16)

Bynet 2019 - Københavns buslinjer efter metrocityringen (20. okt. 16)

Mere om Movias 15. udbud (18. okt. 16)

Ny bog: Busserne fra Sorø (15. okt. 16)

Movias 15. udbud i gang (27. sep. 16)

 
Tilbage til toppen

Forside | Nyheder | Baggrund & historie | Billeder | Garagefakta | Busbasen | Vognlister
Opdateringer | Om Myldretid.dk | Kontakt


Denne sides adresse (URL): http://myldretid.dk/nyheder/nr/126
Copyright © 1999-2017 by Thomas Mark de Laine (admin@myldretid.dk), all rights reserved.