Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2015

Thykjær solgt til Umove

Af Thomas de Laine

Thykjær-bus i Grindsted
Bent Thykjærs lysegule busser har været et velkendt indslag i gadebilledet i store dele af Jylland. I de senere år har trafikselskabernes designbemalinger dog i høj grad fortrængt vognmandens egen farve. Her ses en Thykjær-bus i Grindsted i marts 2008. Foto: Thomas de Laine.

Kun få uger efter, at det første gang lykkedes Umove at vinde en større mængde buskørsel i licitation, udvider selskabet nu aktiviteterne ganske betragteligt. For et tocifret millionbeløb køber Umove nemlig nu Bent Thykjærs busselskab.

Bent Thykjær begyndte i en alder af 22 som lille vognmand med en taxa og ham selv som chauffør. Det var i 1971, og nogle år senere blev der udvidet med buskørsel. Hans virksomhed er vokset meget betydeligt med årene - ikke mindst efter introduktionen af udbud i de jyske trafikselskaber. Således har Thykjær nu ved salget af virksomheden flere hundrede busser. De fleste kører rutekørsel, men der indgår også stadig turistkørsel samt handicapkørsel i forretningen. Der køres kontraktkørsel for alle de tre jyske trafikselskaber, mens den begrænsede mængde kørsel for Movia ved årsskiftet blev afhændet til DitoBus. Så vidt vides overtages alt undtagen turistkørslen af Umove.

Bent Thykjær er nu 65 år, og han forlader selskabet, men det skal fremgå af en pressemeddelelse udsendt i formiddag, at virksomheden forsat vil blive drevet fra Horsens og med den nuværende direktør Søren Olesen som daglig leder.

Umove, der har den tidligere Arriva-direktør Johnny Hansen som administrerende direktør, kom frem i 2013 med opkøbet af først Fjord-bus i Slangerup og dernæst De Hvide Busser i Kvistgård. Opkøbet af Thykjær er langt over en fordobling af Umove, som samtidig for første gang gør sig gældende uden for Hovedstadsområdet.

Kilde: TVSyd.dk 16.03.15; Horsens Folkeblad (hsfo.dk) 16.03.15