Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2008

Busserne A/S har indstillet driften

Af Thomas de Laine

Bybus i Ringsted
En af Busserne A/S' bybusser i Ringsted, 6. april 2008. Foto: Bo Ruhwald.

Busselskabet Busserne A/S i Ringsted har i går 11. december indstillet driften - sandsynligvis på grund af alvorlige økonomiske problemer. Busselskabet kørte bybusserne i Ringsted og otte telebusruter, alt sammen for Movia.

Allerede fra fredag 12. december har Arriva overtaget driften af bybuslinjerne i Ringsted, mens situationen fredag formiddag var mere blandet på telebuslinjerne: Linje 816 og 818 kørte de tre morgenskoleture til Hvalsø/Kr. Såby skole, Ferslev skole og Marbæk skole. Movias trafiktjeneste guidede de nye chauffører på disse ture. På telebuslinjerne 629 og 829 i Lejre udføres kun de faste ture og ikke telebuskørslen. Linje 817 i Lejre, 838 i Birkerød samt 820 og 821 i Fredensborg kører ikke, når dette skrives, men Movia søger at finde en løsning og håber, at alle otte telebusruter kører normalt igen mandag morgen.

Det er tredje gang inden for kort tid, et rutebusselskab således må indstille driften. 29. oktober var det Gislinge Turistfart, der også kørte for Movia, og senere Herning Turisttrafik, der kørte for Midttrafik. Gislinges kørsel blev umiddelbart overtaget af DitoBus og lagt ind i en af denne entreprenørs eksisterende kontrakter, mens Herning-firmaet blev opkøbt af Brande Buslinier.

Kilde: Pressemeddelelse fra Movia 12.12.08 mm.