Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv1999

HT-jubilæum fejres

Af Thomas de Laine

HT fejrer sit jubilæum på fredag - den 1. oktober. Det er nemlig 25 år siden, 12 offentligt ejede eller dominerede selskaber samledes under HT, Hovedstadsområdets Trafikselskab, og med HT fulgte i de efterfølgende år fælles takstsystem for alle busser og tog i hovedstadsamterne, fælles standarder for vognparken osv. som vi kender det i dag. Før den tid var der mange forskellige takstsystemer, og omstigning var besværligt. Det er således en væsentlig begivenhed i bushistorien, der markeres - om man så finder systemet med amtskommunale trafikselskaber velegnet eller ej.

I den anledning er HT på banen med et par arrangementer, der bør omtales:

Der er naturligvis flag på alle busserne på selve dagen. Derudover er der kl. 14-18 "busmarked" på Nytorv i det centrale København. HT skriver i en pressemeddelelse, at der vil være en bus fra "dengang" til stede samt en af Linjebus' nye gasbusser til linie 350S (en helt ny type i Danmark). Derudover kører en veteranbus rundture (det er gratis) og HT-orkestret vil spille. Endelig vil den såkaldte "Jubibus" ende på Nytorv efter at have turneret rundt i HT-området hele ugen forinden.

Jubibussen, der er en ledbus med en højst usædvanlig indretning, kører som følger (alle afgange sker lige før en ordinær afgang):

Mandag på linie 300S mellem Ishøj st. og Lyngby st. Der køres fra Lyngby mod Ishøj kl. 09.30 og 12.00 og fra Ishøj mod Lyngby kl. 10.30 og 13.02.

Tirsdag på linie 307 mellem Frederikssund st. og Hillerød st. Der køres fra Frederikssund kl. 10.20 og 12.20 og fra Hillerød kl. 11.10 og 13.10.

Onsdag på linie 121 mellem Køge st. og Hundige st. Der køres fra Køge mod Hundige kl. 10.19 og fra Hundige mod Køge kl. 11.20. Derefter køres fra Køge kl. 14.19 og helt ind til Toftegårds Plads.

Torsdag på linie 250S mellem Sundbyvester Plads og Bellahøj. Der køres fra Sundbyvester Plads mod Bellahøj kl. 09.18 og 10.38 og fra Bellahøj mod Sundbyvester Plads kl. 09.56 og 11.17.

Fredag (jubilæumsdagen) kører bussen om formiddagen på linie 250S med afg. fra Bellahøj mod Sundbyvester Plads kl. 09.56. Dette er sidste tur. Herefter køres bussen til "busmarkedet" på Nytorv, hvor den holder kl. 14-18.

På jubilæumsdagen vil HT-medarbejdere på vej til arbejde belønne de første kunder, der genkender dem som "rundskuemænd" på en beskrivelse i pressen.

Af andre ting kan nævnes, at HTs trafikpolitiske blad Ligeud udkommer i en særudgave. Bladet kan fås hos HT, i terminalbygningen på Rådhuspladsen, eller bestilles på HTs hjemmeside.

Også Foreningen Busfronten fejrer HTs jubilæum. Det sker med et særhæfte om trafikselskabet. Hæftet bliver dog ikke klart til på fredag.

Her på "de Laines bussider" fejres jubilæet naturligvis også. En artikel om HTs historie, "Hovedstadsområdets trafikrevolution", med en gennemgang af det vigtigste i HTs historie. Det er kun det vigtigste, for en grundig gennemgang af HTs historie ville fylde adskillige hyldecentimeter. Der er nemlig rigtig meget at skrive om.

Kilde: HT-pressemeddelelser af 17.09.99 og 24.09.99; HT-Nyt nr. 9/sept. 99