Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2006

Varm sommer på skinnerne

Af Thomas de Laine

Det har været en varm sommer - ikke mindst for Hovedstadsområdets togpassagerer, DSB og Banedanmark. Udover meget store, planlagte sporarbejder har driften været ramt af bl.a. køreledningsnedfald og personalemangel. I dagene 26.-30. juli var det kun lokalbanerne og Lille Syd, der kørte efter køreplanen.

Som almindelig passager må man have det indtryk, at det hele bare går i stykker hele tiden. Mandag morgen 31. juli, hvor det omfattende sporarbejde mellem København og Høje Taastrup endelig var afsluttet og køreledningsskaderne ved Nørreport var udbedret, faldt en køreledning i Høje Taastrup ned med store forsinkelser og aflysninger til følge. Op på formiddagen faldt endnu en køreledning ned på Hovedbanegården, så Øresundstogene og Kystbanen også kom til at køre uregelmæssigt.

S-tog af 2. generation på Allerød st.
I forbindelse med spoarbejdet Gentofte-Hillerød kom linje B og B+ til at køre nord for Holte. Det betød, at man igen kunne opleve S-tog af 2. generation på strækningen til Hillerød. MM 7781 (nærmest) og MM 7802 på Allerød st. 18. juli 2006. Foto: Thomas de Laine.

Helt nøjagtigt har der i sommerens løb været en hel del ændringer i trafikken at holde øje med. Her er et overblik:

I 2007 venter store sporarbejder på Kystbanen og Køge Bugt-banen.