Myldretid

Menu

Denne side har et kendt layoutproblem, som venter på at blive løst. Myldretid beklager fejlen.

NyhederNyhedsarkiv2001

HTs dobbeltdækkere indviet på Axeltorv

Af Thomas de Laine

Så kom dagen endelig! Klokken 16.30 tirsdag d. 3. april blev dobbeltdækkerne indviet på Axeltorv i København. Både toppen af HUR og City-Trafik var til stede. Kristian Ebbensgaard holdt tale, HT-Orkestret spillede, der blev uddelt lakridspastiller og brochurer og man kunne deltage i en konkurrence om en rejse til dobbeltdækkerbyen over dem alle: London.

Umiddelbart efter var der gratis prøvetur med dobbeltdækkerne. Der var linet fem busser op ved Axeltorv (nr. 2805, 2806, 2810, 2811 og 2814), hvoraf én var reserveret for indviterede, mens resten var for de fremmødte. Den sidste gruppe kunne dog være i to busser.

Da dobbeltdækkerne returnerede til Axeltorv/Rådhuspladsen skulle de ifølge en HT-pressemeddelelse have været i drift. Det kom de vist ikke - i hvert fald ikke lige med det samme. Men fra den 4. april skulle fem-seks dobbeltdækkere være i drift. Ud over de ovennævnte er også nr. 2803 klar til brug.

Naturligvis var der en del journalister, fotografer og busentusiaster til stede. Vejret smilede endda lidt til os - det regnede ikke, og solen skinnede næsten! Alle HT-busser kørte med flag, hvilket dog ikke skyldtes dobbeltdækkerindvielsen men derimod statsbesøg.

Kilder: Egne oplevelser på Axeltorv 03.04.01