Myldretid

Menu

NyhederNyhedsarkiv2017

Myldretid 18 år

Af Thomas de Laine

Som man måske har bemærket på vej til arbejde - i hvert fald, hvis det foregik i Hovedstadsområdet - kører busserne med flag i dag. Det er oplagt at tro, det ligesom i går skyldes den islandske præsidents statsbesøg.

Det forholder sig imidlertid sådan, at nærværende hjemmeside i dag kan fejre sin 18 års fødselsdag. Det er jo lidt af et pseudojubilæum sådan midtvejs mellem 10 år og 25 år, men det må betænkes, at 18 år svarer til mindst 100 internetår. Og i øvrigt til halvdelen af redaktørens liv.

Da Myldretid blev grundlagt tilbage i slutningen af 1900-tallet var det under navnet de L@ines bussider, for dengang var det "smart" at snige et snabel-a ind i et navn. Historien om de første 10 år kan stadig ses på 10 års jubilæumssiden fra januar 2009. Denne er ikke ført op til i dag indholdsmæssigt, for som så mange andre teenagere har Myldretid i længere perioder været tilbøjelig til at være optaget af andre gøremål end i de yngre år.

Men hvor falsk det end er, skal jubilæet markeres, og det sker med en bushistorisk serie på bloggen om forskellige steder i Storkøbenhavn under titlen Bussernes ABC. Der er 29 afsnit, som kommer henover året, nemlig et afsnit om et sted, der begynder med hvert af alfabetets bogstaver.

Første afsnit med A for Amagerterminalen er kommet i dag. Det indeholder også nogle tråde til den kommende weekends natbusnedlæggelse.